Alpe Adria Trail Slovenija: Kranjska Gora – Tolmin

Slovenski del Alpe Adria Trail se začenja med 22. etapo (od skupno 37) na Sedlu Jepca (Jepzasattel), na mejnem prehodu v Karavankah na nadmorski višini 1438 m. Zaradi lažjega dostopa na začetek poti smo se odločili za štart na začetku 23. etape v Kranjski Gori, ki je enostavno dostopna z avtobusno povezavo ali prevozi.org.

Spali smo po naključnih shelterjih, ko je deževalo in ob jasni noči pod milim nebom gledali zvezde. Hrano smo nosili v nahrbtniku in jo dokupili v trgovinah med potjo. Pitne vode je med potjo dovolj. Leon nas je zjutraj razvajal z dišečo dan pred odhodom praženo in mleto kavo arabico. Vse dni smo zobali gozdne jagode ob poti in se hladili ter umivali v “Bistra si hči planin”. V prelepi visokogorski vasici Drežnici smo naključno ujeli koncert Vladota Kreslina in si ob poslušanju premurske punk himne “Daj mi Micka pejneze nazaj” pripravljali večerjo z gorinikom na drva, ki smo jih nabrali malo stran. Še prej so nam prijazni domačini postregli z vinom in češnjevcem.

V 4-ih dneh smo naredili 4 etape, 92km, 3009 višinskih metrov. Skupni stroški so znašali 60 evrov na osebo. Priporočilo za odhod so poletni meseci v kolikor boste spali zunaj. Če boste uporabili prenočišča navedena na spletni strani in vodniku tudi pomladi in jesen. V veliko pomoč je uradna Android ali iOS aplikacija. Tukaj pa je na voljo tudi naročilo brezplačne brošure.

Ta slovenski Alpe Adria Trail odsek je eden najlepših na celotni poti, priporočamo!

1 dan E23 AAT: Kranjska Gora – Trenta

This slideshow requires JavaScript.

2. dan E24 AAT: Trenta – Bovec

This slideshow requires JavaScript.

3. dan E25 AAT: Bovec – Drežnica (Kobarid)

This slideshow requires JavaScript.

4. dan: E26 AAT Drežnica (Kobarid) – Tolmin

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply