Alpe Adria Trail, 2. del

Gmünd – (Arriach)

 

Ideja, rojena v letu 2016, da bo skupina 5 (-2) prijateljev prehodila Alpe Adria Trail (pohodniška pot – dolga 750 km, od vznožja Velikega Kleka (Grossglockner) do Jadranskega morja pri Miljah v Tržaškem zalivu v Italiji) je zopet pobožala srčno čakro in prižgala luč, lačni narave smo želeli zagristi v drug kos te okusne pogače, ki gre v slast tako mesojedcem kot tudi veganom.

Tisti, ki ste nas spremljali že v prvem delu pripovedke veste, da planinarimo po principu samooskrbe, nočimo v mondenih resortih, ki se imenuje travnik. Nekako imamo srečo in nas ima vesolje rado, da ima ponavadi resort tudi vodo, v obliki reke ali potoka, ki nam olajša kuhanje. Skratka, uživamo v privilegiju stika z zemljo, žive vode in naravnih danosti narave.

Letošnjo odisejado smo pričeli tam, kjer smo končali prejšnjo; v Gmündu, z namenom končati v Arriachu. Peklenska vročina nam je sicer skrajšala pot, a nam je zaradi od sonca oteklih možganov viselo “dol”.? Začetek poti smo proslavili z obeležjem rojstva Simona, duhovnega učitelja naše ekipe. Tisti, ki ga ne poznate, on je kot nekakšen izvir reke, kamor ljudje radi zahajajo in se tam počutijo nadvse odlično.

S skupno 50 kg prtljage smo zapustili Gmünd po sončnem zahodu. Noč so preplavile kresničke (svetijo se s pomočjo encima luciferazana, ki pretvori aromatično snov luciferin v zmes oxyluciferin). Meditativna pot nas je v 6 dneh vodila čez doline, jezera, planine, 2000m visoke vršace, mline, reke… To je tudi teaser za vse tiste, ki si želite podati na pot, a še niste našli časa, oz. ste si rekli… nekoč pa res. Saj veste: Life is now! Ne dovolite, da življenje odteka, predvsem pa bodite s tistimi, s katerimi ste vi lahko res Vi. 

 

 

Leave a Reply